PeaceWorks

Menu

Jonathan från Praktikantprogrammet!

Jonathan Röhss, praktikantprogrammet, Casa de la Memoria i Neiva.

Det var hans starka intresse för språk, politik och Latinamerika med en extra dragning till Colombia som tog Jonathan till Neiva. Efter ett inspirerande möte i Brasilien tog han beslutet, han skulle till Colombia på ett eller annat sätt.

Vem är du?
Jag är 27 och färdigutbildad. Är väldigt intresserad av språk och politik generellt. Mitt mål är jobba med något av dessa, helst båda längre fram i tiden.

Vad har lett dig?
Det har stått klart för mig sedan en tid tillbaka att jag väldigt gärna hade velat åka till Colombia. När jag var i Brasilien så träffade jag en kille som skulle flytta dit och vi började prata om Colombia som land. Min plan var ursprungligen att åka hem till Sverige för att jobba och spara pengar för att kunna ta ett certifikat som engelska lärare i Colombia ett par månader. Men då såg jag annonsen och tänkte direkt att detta (praktisera på Casa de la Memoria) var ett betydligt bättre, intressant och mer lärorikt alternativ.

Varför Colombia?
Jag är intresserad av Latinamerika generellt. När det kommer till Colombia så tycker jag om den Colombianska accenten då jag är intresserad av språk. Utöver det så är jag även intresserad av den politiska kontexten och vill fördjupa mig i vad konflikten innebär och har betytt för landet. Sen kommer ju även andra faktorer in som klimatet och naturen. Det är många saker som tilltalar mig med landet, jag har nog undermedvetet velat åka dit ända sedan jag gick i gymnasiet.

Dold talang?
Vet inte hur dold den är men jag talar många språk. Men dold? Hmm, jag är väldigt duktig på att laga mat.

2 sanningar 1 lögn?
Har gjort en tågluff genom Europa
Jag kan prata 6 språk
Jag har varit på Antarktis

Vad ser du mest framemot?
Jag ser framemot själva arbetet på Casa de la Memoria. Att få jobba i och utifrån den Colombianska kontexten. Sen ser jag även framemot vädret.

___

Nu börjar det bli dags att söka till vårt praktikantprogram i Colombia!
Håll koll på våra lediga tjänster och praktikplatser.

Du kan också följa Jonathans och tidigare praktikanters upplevelser under Röster från världen!