PeaceWorks

Menu

Kort ansökningstid: Åk på ett kostnadsfritt utbyte till Frankrike!

För att ansöka till det här projektet skickar du CV och personligt brev på engelska till info@peaceworks.se. Skicka din ansökan innan 30 mars. Ring oss gärna om du har frågor på nr: 08-615 05 58.

sunset-677586_960_720CONCORDIA

Plats
Concordia har sitt kontor i Clermont-Ferrand i centrala Frankrike.

Om projektet
Concordia är en Fransk organisation som startades efter andra världskriget för att bidra till fred och tolerans mellan franska, engelska och tyska ungdomar. Concordia jobbar med internationella utbyten för att skapa förståelse mellan kulturer och samordnar projekt för solidaritet.

Det här projektet är ett EVS-utbyte, vilket betyder att det är finansierat av EU. EVS är ett EU-initiativ och ingår i EU-programmet ”erasmus+”. Det är till för att, framför allt, ge europeiska ungdomar mellan 18 och 30 år en möjlighet att åka som volontär. Syftet med EVS är att skapa möjligheter för interkulturella möten och därmed ökad förståelse mellan människor från olika länder i Europa.

Uppgifter för volontären
Som volontär är du framförallt del i Concordias internationella verksamhet. Du marknadsför Concordias aktiviteter på olika sätt på forum och festivaler. Du hjälper till i organiseringen av volontärer. Du är också med när Concordia ordnar läger för volontärer under sommaren och leder själv tillsammans med andra ett läger under 2-3 veckor.

Du bör prata god engelska och/eller franska eller i annat fall vara motiverad att lära dig franska. Du bör också vara bra på att kommunicera och anpassa dig efter olika publiker. Du måste vara under 30 år för det här projektet.

Boende och mat
Du bor i en lägenhet i samma hus som Concordias kontor tillsammans med andra volontärer och köper själv din mat.

Fritid
Som volontär jobbar du på vardagarna och är ledig på helgerna samt på jul, påsk och andra röda dagar. Helgarbete kan förekomma men du blir alltid kompenserad för detta och får ta andra dagar ledigt. Du får även två semesterdagar varje månad och kommer alltså ha möjlighet att se mer av området du är i och göra utflykter till sevärdheter och andra platser runt om i Österrike.

När?
Det här projektet startar 1:a oktober 2016 och pågår fram till 31:a augusti 2017.

Innan avresa
Innan du åker iväg på ditt volontärutbyte ordnar vi ett förberedelsesamtal där vi bland annat går igenom praktiska saker som är bra att tänka på när en åker iväg som volontär och vad som är bra att ha med sig m.m. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att du ska veta hur vår vision och vårt perspektiv på volontärutbyten ser ut.

Samarbetspartners
Concordia France är värdorganisationen i Frankrike för det här projektet, och det är dem som hämtar dig när du kommer fram. Du kommer att ha en ha en mentor från organisationen som stöttar dig vilket vi tror bidrar till tryggheten för dig som volontär.

Försäkring och flyg
Flyg och en sjukdom- och olycksfallsförsäkring ingår.