PeaceWorks

Menu

Möt Alex från praktikantprogrammet i Colombia.

Möt Alex som genom vårt praktikantprogram praktiserar på PeaceWorks i Colombia. Några av hans stora passioner är mänskliga rättigheter och att lära känna nya människor. Hans stora dröm är att träffa Zlatan.

Alexander Höwitz, praktikantprogrammet, PeaceWorks Colombia.

Vem är du?
Jag vill inte hamna i klyschor men jag är glad och positiv. En 25 år gammal kille. Vem är jag.. existentiell kris! Jag är en extremt nyfiken människa. Väldigt glad och morgontrött. En av mina stora passioner är att lära känna nya människor. Min stora dröm är att träffa Zlatan – The God!

Vad har lett dig hit?
Mitt engagemang för mänskliga rättigheter. Att vilja bidra med någonting för att förbättra den här världen. Jag fick höra om PeaceWorks då jag gjorde praktik på Forum Syd i Colombia och lärde känna PeaceWorks arbete mer. Min kärlek för Colombia har också lett mig hit!

Varför Colombia?
Jag har varit där förut och har blivit kär i kulturen, människorna och sättet att leva på. Det finns en öppenhet och en glädje som jag inte känner att jag upplever i Sverige. Det är en annan typ av liv som jag föredrar. Med tanke på att jag vill jobba med mänskliga rättigheter är Colombia också ett extremt intressant land med tanke på dess komplexa historia och vad som komma skall med fredsavtalet. Kanske går man in i en ny epok. Det är ett land i förändring.

Alla har en dold talang, vilken är din?
Jag sjunger rätt bra. Jag gick i musikklass från att jag fyra till femton år, så då var den ju inte dold. Jag är jävligt vass på fotboll också.

Två sanningar och en lögn!
Jag har en gång liftat genom Atacamaöknen genom Chile.
Jag har en gång ätit mer än 800 gram choklad på en kväll.
Jag har druckit espresso med Kofi Annan.

Vad ser du mest fram emot?
Att träffa de vänner jag lärt känna i Colombia tidigare. Ser verkligen fram emot själva arbetet i sig, jag tror det kommer bli väldigt givande och nyttigt!

Blir du sugen att söka dig till vårt praktikantprogram i Colombia?
Håll koll på våra lediga tjänster och praktikplatser!