PeaceWorks

Menu

Möt Vitaly Sirosh

vitaly_volontar3
Vitaly på fika med volontärsamordnaren Hanna och informationsassistenten Sainabou

I måndags fick vi äntligen besök av vår nya inkommande volontär Vitaly från Moskva, Ryssland. Han har varit på Stockholmskansliet under veckan och lärt känna personalen och praktikanterna lite bättre. Här har han välkomnats med kulturella aktiviteter runt om i staden och med praktisk information om PeaceWorks och Sverige. Det är inte hans första gång i Stockholm, Vitaly berättar att han har släkt här och har besökt Sverige ett flertal gånger tidigare.

vitaly_volontar2
Hanna och Vitaly under besöket på historiska museet.

Snart reser Vitaly vidare mot Småland och Gamleby folkhögskola, där han skall tillbringa året. På folkhögskolan kommer han vara en del av det vardagliga arbetet, anordna aktiviteter för skolans elever samt dela med sig av sin kultur och att ta del av kulturen i området. Möjligheten att spendera mycket tid med eleverna och de andra på skolan gjorde att Vitaly valde att göra sitt utbyte på Gamleby. ”I think it will be great!” säger han.

Vitaly berättar att han under sina besök i Stockholm fattat tycke för Sverige och att han nu valde att göra sitt utbyte här för att få lära känna människorna och kulturen. Han hoppas också kunna lära sig språket bättre. I nuläget talar han inte svenska och han tänker att språkbarriären kan bli den största utmaningen.

“I hope I will be very useful and helpful and that I will get new skills that will be useful in the future, in my work in Russia”, säger Vitaly när vi pratar om hans förhoppningar inför året. Han berättar att han vill starta en egen volontärorganisation i Ryssland i framtiden.

Vi önskar Vitaly lycka till och ser fram emot att höra mer om hans tid i Gamleby framöver.

brev_vitaly
En fin gåva från Ryssland

Text: Denise Berg
Foto: Sainabou Jeng