PeaceWorks

Menu

PeaceWorks Sommarprogram 2020!

Är du intresserad av att på djupet förstå mer om globala maktstrukturer och internationella samarbeten? Vill du få internationell erfarenhet och lära dig hur en lokal organisation arbetar på plats utomlands? Då är detta ett program för dig!

Vad? Ett 2-månaders utbildningsprogram med praktik på en social organisation i Marocko, Kenya, eller Tanzania.

När? 22 juni – augusti 2020 (avslutsdatumet i augusti är preliminärt)

Hur? En veckas kurs följt av sex veckor på ett projekt utomlands samt 3 dagar hemkomstkurs.

PeaceWorks globala sommarprogram inkluderar en gedigen utbildning i global (o)rättvisa där vi går igenom globala maktstrukturer, normkritik och projektledning ur ett dekolonialt perspektiv. 

I programmet ingår en 6 veckors utlandsvistelse på ett projekt där du får djupare förståelse för, och erfarenhet av, en kontext och det temaområde du är intresserad av. Projekten och våra samarbetsorganisationer finns i Kenya, Tanzania, och Marocko, men ändringar kan komma att ske.

Programmet vänder sig till unga mellan 18 och 30 år. Inga förkunskaper krävs. Projekten vi erbjuder har följande temaområden; ung aktivism, kvinnors rättigheter, sexuell och reproduktiv hälsa, eller utbildning. När du kommit hem från resan träffas vi för en hemkomstkurs för att utvärdera och reflektera över projektet tillsammans med andra deltagare.

Efter att programmet är avslutat får du ett intyg på din utlandsvistelse och diplom som visar på att du tagit del av de olika kurserna som ingår i programmet. Kurserna har både teoretiska som praktiska inslag och interaktiva övningar är en viktig del av vårt utbildningskoncept. Tidigare språkkunskaper är inget krav men kan vara till fördel på projektet.

Vad kostar det?

19 000 kr för två månaders sommarprogram. Då ingår:

8 dagars utbildning

Kursmaterial

Helpension under kurstillfällena

6 veckor på ett projekt

Handledning på projektet

Logi i värdlandet*

Hämtning/lämning flygplatsen i projektlandet

Försäkring under projektperioden

Du betalar själv för resor, visum och vaccinationer.

 

*I Tanzania och Marocko ingår dessutom mat i boendekostnaden.

Hur ansöker du?

  1. Använd ansökningsformuläret och Ansök direkt på vår hemsida senast den 19e april.
  2. I motivationsbrevet som du bifogar beskriver du varför du vill gå programmet. Där skriver du också en priolista på de tre temaområde/land du är mest intresserad av och varför.
  3. Skicka ett mail till info@peaceworks.se när du har fyllt i ansökan och skickat den. I ämnesraden skriv ditt namn och “PW Globala Sommarprogram”.

Vi meddelar dig 1-2 veckor efter sista ansökningsdatumet om du är antagen till programmet. Har du frågor hör gärna av dig till oss på PeaceWorks i Stockholm på info@peaceworks.se, tel: 0707 52 96 61 eller till den internationella samordnaren julia.eriksson@peaceworks.se.

 

Upplägg på programmet

22 – 26 juni               Utbildningsvecka med kurser i bland annat: Globala maktstrukturer, projektledning, normkritik, kommunikation och praktiska förberedelser inför praktiken.

29 juni – 7 augusti   Praktik på internationellt projekt.

10 – 12 augusti          Hemkomstkurs, utvärdering och presentation av praktiken.

 

Observera att datumen är preliminära och kan komma att ändras.