PeaceWorks

Menu

#soffan – kvinnor, fred och säkerhet.

Fredagen den 18 mars anordnade PeaceWorks #soffan – ett ungdomsdrivet debattforum i samarbete med Studiefrämjandet och Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet (IKFF) för att prata om jämställdhet i Malmö. Forumet ägde rum på Studiefrämjandet och kvällen bjöd på en intensiv och djup diskussion både under debatten och workshopen.

ny 8101
#soffan – kvinnor, fred och säkerhet.

 

Eventet startade igång kl 17.00 med tilltugg och mingel samtidigt som PeaceWorks höll i en interaktiv workshop om maktstrukturer och hur våra möjligheter att lyckas påverkas av hur vårt utseende uppfattas av omgivningen. Sedan var det dags för IKFF att ta över med deras workshop som handlade om resolution 1325, kvinnor och fredsarbete. Det blev en väldigt bra diskussion redan under workshopen då publiken var mycket taggad på att prata om ämnet i fråga.

Workshop med IKFF
Workshop med IKFF

Sedan var det dags för debattforumet som även det hölls på engelska. Dagens moderator var Chiara De Giuli och med i panelen var Xenia Maria och Myrvete Bajrami. Frågorna som togs upp var kring jämställdhet och kvinnors lika rättigheter, möjligheter och förutsättningar att forma sina liv. Panelen var väldigt involverad i frågorna och bjöd på en internationell syn vilket skapade ett bredare perspektiv och jämförelser kring samma ämne – det var även en väldigt engagerad publik som lyfte synpunkter kring makt, könsfördelning samt kvinnors inflytande i dagens samhälle.

ny 8092
Myrvete Bajrami, Xenia Maria och Chiara De Giuli.

Ett stort tack till alla som deltog, tillsammans gör vi skillnad!