PeaceWorks

Menu

Sök till EVS-utbytet Youmore Morcelli Gioviani i Italien!

Är du sugen på att åka iväg och samtidigt skaffa dig värdefull erfarenhet?  Nu har du chansen att åka kostnadsfritt på ett EU-finansierat volontärutbyte och lära dig mer om olika projekt inom EU-kommissionen.

I EU-programmet “Erasmus+” ingår EVS (European Voluntary Service) som innebär att europeiska ungdomar mellan 18 och 30 har möjlighet att åka på olika volontärutbyten. Här har du möjlighet att arbeta, skaffa värdefull erfarenhet inför framtida jobb, vara en del av interkulturella möten och ökad förståelse mellan människor från olika länder i Europa. EVS-utbytet sträcker sig i ett år och är helt kostnadsfritt, med fickpengar som betalas ut varje månad.

Du kommer att få vara en till den ideella organisationen Foundation Istituto Morcelliano som arbetar med att  bland annat hjälpa och utbilda ungdomar i åldrarna 18-30 om aktiviteter och möjligheter inom EU-kommissionen. Mer specifikt kommer du sitta på Eurodesk-kontoret Youmore Morcelli Gioviani som är en del av Foundation Istituto Morcelliano och som ligger i den vackra staden Chiari. Här kommer du att informera och involvera lokala ungdomar i Europeiska kommissionens olika projekt, fördelarna av ett aktivt medborgarskap samt arbeta med kulturellt berikande genom olika projekt. Du kommer ha ansvar för att exempelvis arrangera info-dagar, workshops, flash mobs såväl som mer formella möten.

Hör av dig så berättar vi mer! Sista ansökningsdatumet är snarast!

Klicka här för att komma till projektet!