PeaceWorks

Menu

Sök till vår styrelse!

Vill du vara delaktig i och påverka för ungas inflytande i ett jämlikt och rättvist samhälle, samt bidra till aktivt fredsarbete? Kandidera då till PeaceWorks styrelse!

Vill du verka för rättvisa och fred? PeaceWorks Sweden är en ideell fredsorganisation som arbetar för ungas organisering och inflytande i ett rättvist och jämlikt samhälle byggt på ickevåld. Det gör vi genom att synliggöra och utmana de våldsuttryck som motverkar det samhälle vi strävar efter. Vi ger dig verktygen och plattformen för att göra något konkret med ditt engagemang för en fredligare värld. Du kan bland annat göra ett volontärutbyte runt om i världen där du arbetar praktiskt på ett projekt i Europa, Asien, Afrika eller Latinamerika från några veckor upp till ett år. Du kan starta en egen förening eller driva ditt egna projekt och få hjälp att genomföra dina idéer. Du kan gå utbildningar i projektledning, globala maktstrukturer, antirasism och ickevåld för att ta ditt engagemang vidare. Dessutom kan du engagera dig genom att sitta i vår förbundsstyrelse.

Om uppdraget

Organisationens förbundsstyrelse, vilken är ansvarig för att löpande, på ett strategiskt plan, styra organisationen framåt under verksamhetsårets gång. Styrelsen väljs vanligtvis in på en ettårig mandatperiod åt gången, men kan även av årsmötet väljas in för flera år i rad. Styrelsens arbete bedrivs på ideell basis och består av en ordförande, en vice ordförande och minst tre ledamöter (vilket är hur styrelsen ser ut för detta år). Som styrelseledamot arbetar du ihop med övriga ledamöter för att ta fram till exempel policys och utvecklingsriktning, fokus m.m. Styrelsen sammanträder för ett gemensamt möte i månaden (och ledamöterna finns runt om i landet) samt för cirka två arbetsmöten i månaden utöver det.

Förkunskaper

Önskemål för dig som sökande är att du är engagerad kring frågor rörande unga och rättvisefrågor, är driven och har förmåga till genomförande. Har du även tidigare erfarenhet av styrelsearbete är det ett absolut plus men inget krav. Ekonomiska och arbetsrättsliga kunskaper värdesätts. Vi ser gärna att du som sökande står för intersektionalitet och hållbarhet.

Vi söker dig som vill engagera dig i frågor som rör ungdomar, fred, hållbarhet och rättvisa. Du har även ett intresse för föreningsliv och en vilja att utvecklas inom ledarskap. Arbetet som styrelsemedlem sker på ideell basis.

Ansökan

Skicka din ansökan i form av ett enklare CV och ett personligt brev där tidigare erfarenheter och motivering till varför just du vill sitta i styrelsen! Om du har frågor, mejla gärna!

Ansökan: Skickas till valberedningen@peaceworks.se
Sista ansökningsdatum: Senast den 21 september 2017

Hör gärna av dig så berättar vi mer!
Se annonsen under lediga tjänster och praktikplatser!