PeaceWorks

Menu

Sommarpraktik på PeaceWorks!

Nu söker PeaceWorks tre praktikanter till Stockholmskansliet för sommaren 2018! Som praktikant får du en bred erfarenhet och inblick i hur arbetet kan se ut i en ung fredsorganisation.

Var med och arbeta med vår internationella volontärverksamhet (två platser) eller som chefsassistent (en plats). Som volontärpraktikant får du praktisk erfarenhet av hur PeaceWorks arbetar med volontärutbyten kopplat till global rättvisa både nationellt och internationellt. Som chefsassistent får du en unik inblick i hur PeaceWorks implementerar våra fokusområden och utvecklar vår verksamhet. Scrolla ner och läs mer om praktikplatserna.

Delar du våra värderingar och kan bidra med egna erfarenheter hos oss, så kan du vara rätt person för den här uppgiften. Då tycker vi att du ska passa på att skicka din ansökan senast den 20 april!

När, var och hur länge?

Praktiken är på heltid under 12 veckor mellan 4 juni 2018 – 24 augusti 2018.

Praktiken är förlagd till PeaceWorks kansli på Hälsingegatan 49 i Vasastan, Stockholm. Här arbetar vanligen 5 anställda och 3 praktikanter. Resor inom landet kan förekomma. Kvälls- och helgarbete kan förekomma men kompas då ut enligt överenskommelse med kanslisamordnaren.

I början av maj ger vi besked om vilka som antagits till praktiken.

Vad innebär praktiken?

Praktiken är på heltid och oavlönad. En praktikantbudget erbjuder alla praktikanter en lunch ute tillsammans i månaden för att utbyta erfarenheter och tankar. Praktikanter erbjuds även, i den mån det är möjligt, att gå en internationell kurs efter avslutad praktikperiod.

Krav och önskemål

Du delar PeaceWorks värderingar och har relevant studiebakgrund och/eller praktisk erfarenhet. Internationella erfarenheter, tidigare engagemang inom andra civilsamhällesorganisationer samt erfarenhet av att skriva bidragsansökningar är meriterande. Du måste vara försäkrad privat.

 

 

Volontärhandläggare

PeaceWorks söker två praktikanter som ska arbeta tillsammans med den internationella volontärhandläggaren i Stockholm. Som praktikant kommer du att få en bred erfarenhet och inblick i hur arbetet kan se ut i en ung fredsorganisation och hur PeaceWorks arbetar med volontärarbeten kopplat till global rättvisa både nationellt och internationellt.

Praktikanterna arbetar tillsammans med en anställd volontärhandläggare för att aktivt och uppsökande rekrytera volontärer och förmedla volontärplatser åt volontärer med placering runt om i Afrika, Asien, Latinamerika och Europa. Arbetet inkluderar även att hålla kontinuerlig kontakt med våra internationella partners och volontärer runt om i världen samt att hålla i förberedande volontärkurser. Praktikanterna arbetar även med att stödja PeaceWorks övriga verksamhetsområden, såsom administration, informationsspridning och kommunikationsarbete i sociala medier.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Behandling av intresseanmälningar och rekrytering av volontärer
 • Samordna volontärutbyten och handlägga ansökningar
 • Stödja och handleda volontärer som ska och är iväg
 • Förbereda och utbilda volontärer som ska iväg
 • Utveckla långsiktiga samarbeten med nationella och internationella partners
 • Översättning av projektinformation samt tillhörande hemsideadministration
 • Uppföljning och utvärdering av verksamheten
 • Planering och genomförande av informationsaktiviteter
 • Medlemsrekrytering
 • Förberedelse samt genomförande av PeaceWorks löpande medlemsaktiviteter
 • Andra på kansliet vanligt förekommande administrativa och praktiska göromål

Praktikanterna kommer att få mycket praktisk erfarenhet av, och god inblick i, organisationsarbete i en flexibel, intressant och ung miljö. Praktiken kräver att man tycker om att ta ansvar och initiativ, är duktig på att planera och att man trivs med socialt såväl som administrativt arbete. Internationella erfarenheter är meriterande.

 

Chefsassistent

PeaceWorks söker nu en praktikant som ska arbeta tillsammans med kanslichefen i Stockholm. Du som praktikant kommer att få en bred erfarenhet och unik inblick i hur arbetet kan se ut i en ung fredsorganisation och hur PeaceWorks arbetar med att implementera våra fokusområden samt utveckla vår verksamhet.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Utföra analysarbete inför bidragsansökningar
 • Hjälpa till att skriva bidragsansökningar
 • Utforma och hålla i workshops inom PeaceWorks fem tematiska områden
 • Hjälpa till att planera nya satsningar inom PeaceWorks
 • Hjälpa till att utföra och marknadsföra aktiviteter såsom filmkvällar, unga diskussionsforum, bokcirklar etc.
 • Stötta och genomföra aktiviteter med PeaceWorks föreningar i Stockholmsområdet
 • Vara behjälplig med administrativa sysslor

Praktikanten kommer att få mycket praktisk erfarenhet av, och god inblick i, organisationsarbete i en flexibel, intressant och ung miljö. Praktiken kräver att man tycker om att ta ansvar och initiativ, är duktig på att planera och att man trivs med socialt såväl som administrativt arbete.

 

Ansök genom att skicka ditt CV och motivationsbrev till: info@peaceworks.se 

I ämnesraden skriv “Sommarpraktik volontär” eller “Sommarpraktik chefsassistent”. Ansök ska vara inne hos oss senast den 20 mars.