PeaceWorks

Menu

TACK! alla som var med under debattforum tema: Media

DSC00121
Sara Khoshbin från arbetsgruppen presenterar kortfilmen och arbetet bakom.

Torsdagen den 3 december anordnade PeaceWorks ett ungdomsdrivet debattforum i samarbete med Tegelhuset Live för att prata om media i Malmö. Forumet ägde rum på Tegelhuset och kvällen bjöd på diskussion med olika aktörer och även andra happenings med musik- och dansuppträdanden.

Kvällen startade igång kl. 17.00 med tilltugg och mingel och kort därefter var det dags för Issa Ward att inta scenen. Efter det första uppträdandet så var det dags för vår arbetsgrupp att visa en kortfilm som de har själva gjort. Filmen handlade om olika Malmöbor och deras åsikter om Malmö och hur staden representeras i media.

Sedan var det högtid för debattforumet. Kvällens moderator var Safalina Youssef och med i panelen var Suzan Hatampour, Moltas Viebeke och Omar Abdelghani. Frågorna som togs upp var kring ungdomsrepresentationen inom media samt medias avspegling av Malmö. Panelen var väldigt engagerade och involverade vilket resulterade till att diskussionen flöt på väldigt bra – det var även en engagerad publik som hade lyfte synpunkter kring källkritik, tryggheten i Malmö samt personliga erfarenheter och åsikter kring temat.

debatten-6792
Från vänster: Safalina Youssef, Moltas Viebeke, Suzan Hatampour och Omar Abdelghani.

Efter forumet så var det tid för en bensträckare och avslutningsvis blev det en fullspäckad show av Gitanas.

DSC00117
Gitanas dans- och musik uppträde

Ett stort tack till alla som deltog, tillsammans gör vi skillnad!

Foto: Fedja Jakupovic