PeaceWorks

Menu

TACK! alla som var med under temaveckan #Sverigeshelahistoria

event-4189_webb
Fr. vänster: Kim Roos, Tiba Awni Almashadani och Fatou Khan.

I torsdags den 8 oktober anordnade vi ett ungdomsdrivet debattforum i samarbete med Hassela Ungdomsrörelse, Ungdom Mot Rasism (UMR), Afrosvenskarnas Forum för Rättvisa och Pedagogisk Inspiration Malmö för att uppmärksamma minnesdagen för Sveriges avskaffning av slaveri. 60 personer besökte Arena 305 där forumet hölls och kvällen bjöd på diskussion med olika aktörer, musik- och dansuppträdanden.

event-4148_webb
Linnea Fredriksson och DJ NaffSaid i bakgrunden.

Kvällen satte igång kl. 18.00 med DJ NaffSaid som spelade musik under tiden folk trillande in och minglande. Sen så intog Linnea Fredriksson scenen och värmde upp publiken inför forumet med sång och piano.

Debattforumet hölls av Kim Roos (Hassela Ungdomsrörelse) som var moderator samt Tiba Awni Almashadani (UMR) och Fatou Khan (Afrosvenskarnas forum för rättvisa) som var med i panelen. Frågorna som togs upp var kring afrofobi, rasism, diskriminering och säkerheten i Malmö.

event-4192_webb
Sara Khoshbin talar om sina upplevelser och erfarenheter kring ämnet.

Publiken var väldigt engagerade och involverade vilket resulterade till att diskussionen flöt på väldigt bra – det var som att publiken blev den tredje debattören i panelen och gjorde verkligen sin röst hörd.  Efter forumet så var det tid för en paus och då tog Black Benji Crew över och bjöd på musik- och dansuppträdanden – allt i samband med ämnena vi tog upp. Avslutningsvis så kom Behrang Miri som gav ett starkt tal och inspirerade alla som var samlade under kvällen. Ett stort tack till alla som deltog, tillsammans gör vi skillnad!

event-4384_webb
Behrang Miri med Peaceworks Malmös arbetsgrupp.

Foto: Fedja Jakupovic