PeaceWorks

Menu

Gå med i en förening

Vill du engagera dig för en rättvisare värld på ett långsiktigt sätt?

Gå med i en förening eller starta en egen. Genom föreningslivet kan du, tillsammans med andra som har liknande värderingar och mål, genomföra aktiviteter, projekt och insatser för en bättre och rättvisare värld. Fördelen med föreningslivet är möjligheterna att söka bidrag och få ekonomiskt stöd för en stabil verksamhet. PeaceWorks erbjuder olika typer av möjligheter för engagemang genom föreningslivet.

1. Starta en egen fristående/ ansluten förening. Fristående föreningar är till för dig/er som antingen redan har en förening eller som vill starta en egen förening för att bidra till en rättvisare värld. Anslutna föreningar är autonoma och har ett eget namn, egna styrdokument och egna policys. Föreningen skapar sin egen profil och är inte direktkopplade till PeaceWorks Sweden. Föreningen kan alltså driva projekt, sända ut information och material på ett mer självständigt sätt. Som ansluten förening får du/ni allt från ekonomiskt bidrag av PeaceWorks kansli, till stöd i det administrativa och praktiska arbetet. Vi hjälper även med stöd och inspiration för att utveckla projektidéer och genomföra er vision.

2. Gå med i en av våra anslutna föreningar. Vi stöttar redan många grymma ungdomsföreningar runt om i landet,  Vill du engagera dig för en bättre värld är det helt öppet att gå med i dessa! Du behöver bara bli medlem (helt gratis) och välja den förening du vill gå med i. Du väljer själv hur aktiv du vill vara i föreningen. Om du vill vara en stödmedlem är det inga problem, ditt stöd behövs! Vill du vara en mer aktiv medlem, det vill säga komma på aktiviteter, möten, etc. så tycker vi att det är jättekul! Om du är intresserad av att kandidera till en förenings styrelse kontakta dem via de uppgifter som finns på respektive förenings sida.

Är du osäker på vilken förening du ska välja? Hör av dig till oss genom kontaktformuläret så hjälper vi dig.

3. Gå med i en av våra lokalföreningar. Lokalföreningarna finns till för dig som vill engagera dig i PeaceWorks verksamhet, ingå i lokalt fredsarbete och hjälpa till med att öka ungas engagemang och inflytande för fred i olika orter. Genom att ingå i en lokalförening träffar du andra unga med samma intressen som du och genomför fredsbyggande aktiviteter tillsammans med dem. Lokalföreningarna jobbar även med att ge stöd till lokala ungdomsprojekt genom att förmedla mindre projektbidrag. Just nu har vi lokalföreningar i Stockholm, Malmö och Göteborg.

Finns det inte en lokalförening där du bor? Kontakta oss på info@peaceworks.se för information om du kan starta en!

Sök efter en förening, antingen i en stad nära dig eller efter det intresse du har!