PeaceWorks

Menu

Utbildning och miljöfrågor i södra Indien

Om projektet
På det här projektet får du vara med och stötta utbildningen för ekonomiskt utsatta grupper, den lokala befolkningen, samt barn och unga gällande viktiga miljöfrågor. Du får gärna vara kreativ, innovativ och tycka om att arbeta med barn. Det finns ett stort utrymme att komma med egna idéer och initiativ.

Uppgifter
Du kommer vara med vid utveckling och stöttning av projektet genom att på ett kreativt sätt vara delaktig i att öka den lokala befolkningens kunskap om natur och ekologisk bevaring, så väl som de ekonomiska och sociala fördelarna med att ta vara på miljön. Du kommer att besöka skolor, universitet och ungdomsgrupper, organisera workshops och sprida information till nyckelpersoner i dessa sammanhang. Många skolor har på den indiska regeringens initiativ startat miljögrupper men saknar både personal och ekonomi för att fortsätta. Här får du vara med och återuppta dessa grupper.

Plats
Södra Indien

Boende och mat
Boende och mat ingår i priset. Boendesituationen kan variera beroende på vilket specifikt projekt du väljer.

När?
Projektstart är första måndagen varje ny månad.

Samarbetspartners
FSL India är den mottagande organisationen. De hämtar även upp dig på flygplatsen vid ankomst och kör dig till flygplatsen när det är dags att åka hem igen.

Innan avresa
Innan du åker iväg på ditt internationella projekt ordnar vi på PeaceWorks en förberedelsedag, på vårt kontor i Stockholm. Denna förberedelse ingår i priset och vi kommer bland annat gå igenom praktiska saker som är bra att tänka på när en åker iväg. Vi diskuterar även förväntningar, praktiska tips, globala maktstrukturer och syftet med ett internationellt projekt. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att du ska förstå PeaceWorks vision kring internationella projekt.

Försäkring
En sjukdoms- och olycksfallsförsäkring ingår i priset. Du kan även välja att förlänga denna om du ska resa innan eller efter din projekttid. 

Flyg, visum och vaccination
Flyg, visum och vaccination är någonting du måste ordna med själv, men du kan självklart fråga oss om tips och råd. Vi har till exempel förslag på flygbolag som kan hjälpa dig. Vi rekommenderar att vara ute i god tid både när det gäller att köpa flygbiljett och att eventuellt ordna med visum. För att ta reda på om det rekommenderas någon vaccination råder vi dig att kolla med din vaccinationscentral som alltid vet detta bäst.

Räkna ut kostnaden för ditt projekt här: http://peaceworks.se/internationella-projekt/priser/