PeaceWorks

Menu

Var med och stärk unga kvinnor i sina ledarroller i Honduras!

 

Om projektet
Asociación Nacional de Muchachas Guías de Honduras vill genom utbildning ge unga kvinnor verktyg för att kunna agera som beslutfattare och stärka dem i sina ledarroller. Projektets mål att kvinnorna ska ha ökad förmåga att kunna utveckla och förbättra delar av det samhälle de tillhör. Organisationen tror på att det är genom unga kvinnors röster och idéer vi kan arbeta för en bättre värld.  

Asociación Nacional de Muchachas Guías de Honduras är en del av den globala rörelsen inom Scouterna the World Association of Girl Guides and Girl Scouts (WAGGGS), som möjliggör utbildning där unga kvinnor utvecklar sin ledarskapsförmåga och andra livserfarenheter genom självutvecklande utmaningar och äventyr.

Uppgifter

På projektet kan dina uppgifter vara att utforma och organisera utbildningsmaterial, hålla i egna workshop, ge förslag på nya möjliga projekt, delta vid redan existerande workshops samt andra administrativa uppgifter. Det finns stort utrymme för dig att göra det du är intresserad av, men det är mycket viktigt att komma med egna idéer och initiativ. För att vara på det här projektet måste en vara kvinna, äldre än 21 år, ha baskunskaper i spanska och gärna kunskaper i Microsoft Office. Som person bör du vara öppensinnad, inkännande och initiativrik. Det är viktigt för projektet att du är intresserad av kvinnorättsfrågor och sociala problem.  

Plats
Projektet ligger i Tegucigalpa, huvudstaden i Honduras. 

Boende och mat
På detta projekt bor du hos en värdfamilj. Oftast får du ett eget rum med antingen delat eller privat badrum. Du äter normalt de tre måltiderna tillsammans med familjen, men i vissa fall erbjuds lunch på projektet istället för hos familjen. 

Fritid
Du tillbringar veckodagarna på projektet, vilket betyder att du har helgerna lediga att se mer av området. Oftast är du också ledig på nationella helgdagar. Det finns även möjligheter att resa runt i landet innan eller efter din projekttid. Det är viktigt att kommunicera med värdfamiljen samt handledare på projektet om eventuella resor. 

När?
Långt utbyte på 6-12 månader: projektstart januari eller augusti/september. 

Innan avresa
Innan du åker iväg på ditt internationella projekt deltar du i en obligatorisk förberedelsekurs där vi ritar in oss på frågor så som global rättvisa, internationell solidaritet och normkritik med globalt perspektiv. Kursen ingår i priset och vi kommer bland annat gå igenom praktiska saker som är bra att tänka på när en åker iväg, vad som är bra att ha med sig m.m. Vi diskuterar även saker som förväntningar, praktiska tips, globala maktstrukturer och syftet med ett internationellt projekt. Detta tror vi är viktigt för att du ska känna dig trygg och säker inför din resa samt för att du ska förstå PeaceWorks vision kring internationella projekt. 

Samarbetspartners
Organisationen i Honduras heter ICYE-Honduras. Denna organisation har i sin tur kontakten med detta projekt som du kan välja att åka till.
Du har tryggheten att både ha kontakt med oss här i Sverige, en kontaktperson på mottagande Honduras, samt en handledare på detta projekt. Du blir även upphämtad av ICYE-Honduras när du kommer fram. 

Försäkring
En sjukdoms- och olycksfallsförsäkring ingår i priset. Du kan även välja att förlänga denna om du ska resa innan eller efter din projekttid.  

Flyg, visum och vaccination
Flyg, visum och vaccination är någonting du måste ordna med själv, men du kan självklart fråga oss om tips och råd. Vi har till exempel förslag på flygbolag som kan hjälpa dig. Vi rekommenderar att vara ute i god tid både när det gäller att köpa flygbiljett och att eventuellt ordna med visum. För att ta reda på om det rekommenderas någon vaccination råder vi dig att kolla med din vaccinationscentral som alltid vet detta bäst. 

Räkna ut kostnaden för ditt projekt här: http://peaceworks.se/internationella-projekt/priser/