PeaceWorks

Anslut er till PeaceWorks föreningsnätverk!

Lär känna andra solidariska föreningar, få ekonomiskt stöd till er verksamhet och ta del av olika metoder för organisering, motstånd och fredsbygge.

PeaceWorks stöttar ungas organisering i föreningslivet genom föreningsnätverket. Nätverket består av lokalföreningar and anslutna föreningar som delar PeaceWorks värdegrund och som kämpar för rättvisa och jämlikhet. 

Vad får medlemsföreningarna för stöd: 

  • Föreningsbidrag varje år 
  • Tillgång till workshops och kurser både i Sverige och internationellt 
  • Stöd och verktyg i styrelsearbete året om 
  • Solidariskt sammanhang
  • Motståndsstrategier  
  • Informationskanaler

Hur engagerar jag mig i nätverket? 

Som medlem kan du engagera dig på olika sätt: 

Vill du engagera dig direkt i PeaceWorks?

Gå med i en av våra lokalföreningar. De finns till för dig som vill påverka din närmiljö och driva fredsbyggande aktiviteter tillsammans med andra unga som brinner för antirasism, feminism och global rättvisa. Våra lokalföreningar finns just nu i Stockholm och Malmö. Finns det ingen lokalförening där du bor? Inga problem, var med och starta upp den! 

Är du intresserad av en särskild fråga?

Engagera dig i en av våra anslutna föreningar. Våra anslutna föreningarna finns i många olika städer och de fokuserar på flera olika frågor som har med fred att göra. Klicka dig in på deras sida och skicka en intresseanmälan till dem som intresserar dig för att få reda på mer information om hur du kan bli aktiv.

Är ni en grupp som vill starta en förening?

Gör det genom PeaceWorks och få stöd i uppstartsprocessen.

Vi stöttar ekonomiskt och går igenom varje steg som krävs för att starta och driva en förening som håller långsiktigt.

Är du redan aktiv i en grupp eller förening?

Anslut er till föreningsnätverket! På så sätt kan ni få tillgång till stöd och ekonomiskt bidrag på upp till 7000 kr varje år för att genomföra era aktiviteter. 

Vad är skillnaden mellan lokalföreningar och anslutna föreningar

Local associations

Lokalföreningarna delar PeaceWorks profil och är direktkopplade till oss.

De drivs ideellt av medlemmar som vill engagera sig i sina närområden och främja PeaceWorks syfte och mål lokalt. Genom lokalföreningarna genomför medlemmar antirasistiska, feministiska och solidariska aktiviteter och projekt som är relevanta för det lokala området.  Lokalföreningarna jobbar även med att ge stöd till lokala ungdomsprojekt genom att förmedla mindre projektbidrag.

läs mer…

Anslutna föreningar

Det är ungdomsföreningar som delar värdegrund med PeaceWorks och som har anslutit sig till oss som fristående medlemsföreningar.

De delar medlemmar med PeaceWorks men är i övrigt helt autonoma och bedriver egen verksamhet med egen profil. Det innebär att PeaceWorks inte lägger sig i verksamheten, så länge som den inte strider med vår värdegrund och våra principer om internationell solidaritet och jämlikhet. De anslutna föreningarna får tillgång till stödet som nämndes ovan.

läs mer…

Anslutning till PeaceWorks föreningsnätverk.
Fyll i formuläret för att få mer information om hur du kan starta en förening eller ansluta din förening till PeaceWorks föreningsnätverk.
Föreningarna i nätverket delar PeaceWorks värdegrund och bedriver verksamhet kopplat till ett eller fler av våra fokusområden: feminism, antirasism och global rättvisa. Stämmer det överens med er förening? Beskriv gärna hur.

Vill du ha mer info?

Kontakta oss

Rafaella Gärde

Nationell föreningssamordnare

rafaella.garde@peaceworks.se

en_GBEN