What happened with the peace process
Panelsamtal: kreativitet som en del av fredsarbetet i Colombia

Panelsamtal: kreativitet som en del av fredsarbetet i Colombia

Peaceworks i samarbete med Medborgarskolan bjuder in till ett samtal om kreativitet som en del i fredsarbetet i Colombia med gäster från Colombia.

Deltagare:

  • Viviana Garzon är medgrundare av La Mixera, en organisation som arbetar med konst, kultur och musik i Tunja i Colombia. Relatos Internos skapar plattformar för unga frihetsberövade som en metod för reparativ rättvisa. De driver ett projekt – Rompiendo Muros – River murar, för att bryta stigmat kring unga frihetsberövade och för att skapa en plattform där unga får berätta om sin egna historia, och då 70% av alla unga frihetsberövade i Colombia är eller har varit offer för den väpnade konflikten så har projektet ingått som en del i Sanningskommissionen. www.comisiondelaverdad.co/rompiendo-muros
  • Johana Røren Sánchez är en spansk- svensk jurist som brinner för mänskliga rättigheter, miljörätt och utvecklingsfrågor. Hon är ursprungligen från Colombia och arbetar sedan 2 år tillbaka med Peaceworks för att stödja fredsprocessen i Colombia.
  • Alejandra Alvis Torres är en jurist med ett stort engagemang för mänskliga rättigheter. Hon är en del av Unga fredskreatörer och gör nu en undersökning om den colombianska fredsprocessen.

Anmäl dig HÄR

  • Du kan även delta digitalt. Anmäl dig HÄR: 

—-

Läs mer om Relatos Internos

en_GBEN