PeaceWorks

Vill du arbeta med att organisera unga i frågor som rör feminism, antirasism och global rättvisa?

PeaceWorks söker nu en praktikant som ska arbeta tillsammans med Föreningssamordnaren i Stockholm under hösten 2023. Praktikplatsen ingår i FUFs Praktikantprogram and ansökan sker därför genom dem senast den 19e februari. 

Du som praktikant kommer att få en bred erfarenhet och unik inblick i hur arbetet kan se ut i en fredsorganisation av och för unga. Under praktiktiden kommer du även dra lärdom av de metoder som PeaceWorks använder för att implementera våra fokusområden och utveckla verksamheten.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Jobba med utvecklingen av föreningsverksamheten
  • Utforma strategier för att engagera och organisera unga i fredsfrågor
  • Utforma och hålla i workshops inom PeaceWorks tematiska områden feminismanti-racism and global rättvisa 
  • Planera och genomföra föreningsträffar med PeaceWorks medlemsföreningar
  • Utföra och marknadsföra aktiviteter såsom medlemsträffar och solidariska events
  • Stötta och genomföra aktiviteter med PeaceWorks lokalförening i Stockholm
  • Vara behjälplig med administrativa sysslor
  • Sprida information om PeaceWorks på skolor och ungdomstäta forum
  •  Analysarbete inför eventuella bidragsansökningar

Som praktikan får du även mycket praktisk erfarenhet av organisationsarbete i en flexibel, intressant och ung miljö. Resor inom landet kan förekomma. Kvälls- och helgarbete kan förekomma.

När, var och hur länge?

Praktiken är på heltid (20 veckor) under höstterminen 2023, d.v.s mellan september 2023 och januari 2024. Praktiken är förlagd till PeaceWorks kansli på Tegelviksgatan 40 (Solidaritetshuset) i Stockholm. Här arbetar vanligtvis 5 anställda och 2 praktikanter. Om nödvändigt kan resor inom landet förekomma, såväl som kvälls- och helgarbete. 

Vad innebär praktiken?

Praktiken är på heltid och oavlönad. PeaceWorks erbjuder alla praktikanter en lunch ute tillsammans i månaden för att utbyta erfarenheter och tankar. Arbete under kvällar och helger kompas ut i samråd med handledaren.

Krav och meriter

Du delar PeaceWorks värdegrund och har ett intresse för våra fokusområden (feminism, antirasism och global rättvisa). Du har relevant studiebakgrund och/eller praktisk erfarenhet. Mycket god svenska och engelska i både tal och skrift samt erfarenhet av föreningslivet och/eller engagemang inom andra civilsamhällesorganisationer. Erfarenhet av att skriva bidragsansökningar är meriterande. 

Praktiken kräver att man tycker om att ta ansvar och initiativ, är duktig på att planera och att man trivs med socialt såväl som administrativt arbete. Viktigt är även att du är flexibel och stresstålig då arbetsuppgifter kan variera. Uppgifterna är både självständiga och team-inriktade och du bör därför trivas med att arbeta på båda vis.

Kunskaper i spanska och Officepaket är mycket välkommet.

Du bör även ha en huvudman i form av högskola, universitet eller arbetsförmedling och vara försäkrad privat.

Övrigt

Som praktikant har du även möjlighet att gå PeaceWorks normkritiska utbildningar och, i den mån det är möjligt, delta i en internationell kurs under eller efter avslutad praktikperiod.

Ansökan

Ansökan ingår som sagt i FUFs Praktikantprogram och ansökan sker genom deras ansökningsportal senast 19e februari.

Vil du ha mer information?

kontakta oss info@peaceworks.se

en_GBEN