PeaceWorks

I sommar har du möjlighet att delta på Stockholms Kulturfestival tillsammans med oss på PeaceWorks!

UNG Kulturfestival är del av Stockholms kulturfestival som är en årligen återkommande, gratis stadsfestival mitt i city. Festivalen arrangeras av Stockholms stad. Totalt brukar festivalen ha drygt 1 miljon besökare.

Festivalen varar i 5 dagar, mellan den 16e och 20e augusti, och är öppen mellan 12.00 och 20.00. Den äger rum på sex festivalområden: Sergels torg, Kungsträdgården, Karl XII:s torg, Skeppsbron, Norrbro och Gustav Adolfs torg. PeaceWorks kommer stå vid Sergels torg.

Varför deltar PeaceWorks i festivalen?
Eftersom festivalens besökare utgör vår målgrupp är det ett perfekt tillfälle att få kontakt med unga och sprida information om vår verksamhet. Vi diskuterar fred och berättar om hur en kan engagera sig i våra fokusområden och fredsprojekt både lokalt och globalt.

Vi kommer ha ett stort tält på Sergels torg, inrett i två hörn med följande teman:

  • Organiserad Ungdom- här finns möjlighet att designa en egen tygpåse och samtidigt få konkret information om hur en kan engagera sig feministiskt, antirastiskt och för global rättvisa.
  • Fred i Sverige- vi pratar om vad fred egentligen är och frågar oss om Sverige verkligen är ett fredligt land. Här finns även chansen att vinna en Goodiebag genom att delta vår tävlingen om svensk vapenhandel.


Praktisk info:
PeaceWorks står för mat och eventuell resa till och från Stockholm, samt boende vid behov. Mer information om det skickas i samband med bekräftelsen om deltagandet.

Det krävs ingen förkunskap för att delta. Det viktigaste är att du delar vår värdegrund samt är öppen och nyfiken. Inför festivalen kommer vi hålla ett förberedelsemöte där all information kommer förmedlas. Anmäl dig genom formuläret senast 31 juli.

sv_SESV