PeaceWorks

Vill du jobba med fredsfrågor i form av feminism, antirasism och global rättvisa?

Vilka är vi?

PeaceWorks Sweden är en ideell fredsorganisation av och för unga. Det är en normkritisk plattform som verkar för en rättvis och hållbar värld i fred där unga är aktiva samhällsaktörer. Genom att stärka ungas organisering och förmåga till kritisk reflektion främjas förutsättningar för ungas deltagande och påverkan i samhället. Utifrån ett intersektionellt perspektiv arbetar PeaceWorks med tre tematiska fokusområden:

 • Feminism
 • Antirasism
 • Global rättvisa

Höstpraktik 2024 (augusti-januari)

Just nu söker vi 1 praktikant till Stockholmskontoret för höstterminen 2024. Du som praktikant kommer att få en bred erfarenhet och unik inblick i hur arbetet kan se ut i en fredsorganisation av och för unga. Under praktiktiden kommer du även dra lärdom av de metoder som PeaceWorks använder för att implementera våra fokusområden och utveckla verksamheten.Praktikantens arbetsområde omfattar huvudsakligen arbete med PeaceWorks projekt inom Erasmus+ och Europeiska Solidaritetskåren. Projekten inkluderar även arbete med kurser, att stötta ungas organisering, och att implementera projekt lokalt och globalt. Dessa projekt erbjuder unga och personer som arbetar med unga möjligheter till utbyten, projekt, samarbeten och kompetensutveckling. Praktikantens arbetsområde kan även komma att innefatta kommunikativt arbete inom nystartade projekt ämnade åt ungas organisering.

Exempel på arbetsuppgifter

 • Vara behjälplig med koordinering inför och under internationella projekt, t.ex. rekrytering av kursdeltagare. 
 • Analysarbete inför eventuella bidragsansökningar samt vara behjälplig vid slutrapportering av projekt.
 • Utforma och hålla i workshops inom PeaceWorks tematiska områden: feminism, antirasism och global rättvisa. 
 • Utföra och marknadsföra aktiviteter såsom events och festivaler.
 • Kommunikativt arbete.
 • Vara behjälplig med administrativa sysslor.
 • Sprida information om PeaceWorks på skolor och ungdomstäta forum och att rekrytera medlemmar.
 • Genomföra ett lokalt praktikantprojekt. 

Som praktikant får du även mycket praktisk erfarenhet av organisationsarbete i en flexibel, intressant och ung miljö. Kvälls- och helgarbete kan förekomma vid aktiviteter. 

När, var och hur länge?

Praktiken är på heltid (20 veckor) under höstterminen 2024, dvs mellan augusti och januari. Praktiken är förlagd till PeaceWorks kansli på Tegelviksgatan 40 (Solidaritetshuset) i Stockholm. Här arbetar vanligtvis 6 anställda och 2 praktikanter. Om nödvändigt kan både nationella och internationella resor förekomma, dessa resor ersätts av PeaceWorks.

Krav och meriter

Du delar PeaceWorks värderingar och har relevant studiebakgrund och/eller praktisk erfarenhet. Mycket god svenska och engelska i både tal och skrift. Praktiken kräver att man tycker om att ta ansvar och initiativ, är duktig på att planera och att man trivs med socialt såväl som administrativt arbete. Viktigt är även att du är flexibel då arbetsuppgifter kan variera. Som praktikant är uppgifterna uppdelade i självständiga samt team-inriktade, och du bör därför trivas med att arbeta på båda vis.

Tidigare erfarenheter av föreningslivet och/eller engagemang inom andra civilsamhällesorganisationer, samt erfarenhet av att skriva bidragsansökningar är meriterande. Kunskap inom grafisk design/media/kommunikation är mycket välkommet.

Övrigt

Du ska ha en huvudman i form av högskola, universitet eller arbetsförmedling och vara försäkrad privat.

Ansökan

Ladda upp ditt cv och ditt personliga brev här.

Sista ansökningsdag är 3 mars.

Har du några frågor, kontakta lisa.borjel@peaceworks.s

sv_SESV