Vad hände med freden

Vad hände med freden

Vad hände med freden i Colombia efter att det skrevs på ett fredsavtal 2016? Hur kan vi arbeta med konst för ett fredligt samhälle? Och vad är fred egentligen? 

Allt detta är en del av PeaceWorks nya projekt “Vad hände med freden?”. På olika sätt tar vi oss an dessa frågor, skapar en plattform för att granska våld och maktstrukturer, och tar oss an frågorna både praktiskt och teoretiskt. Syftet är att sprida kunskap om freden i Colombia, möta andra unga engagerade, lära mer om PeaceWorks arbete i Colombia, och att möta unga fredsaktörer från Colombia. Under projektets gång kommer vi att ha flera aktiviteter där gruppen kommer få möjligheten att uttrycka sig kreativt, diskutera tillsammans och lära av varandra. Detta projekt kommer att innehålla olika events, konst, pod, debattartiklar osv. 

 

Hur kan du ta del av Vad hände med freden? 

Vi har inga krav på förkunskaper. Vill du lära dig mer? Träffa andra som är intresserade av Colombia? Engagera dig i fredsfrågor generellt? Vi söker unga aktivister och kreatörer som är intresserade av att engagera sig i vår plattform. Maila till oss: julia.eriksson@peaceworks.se

Tipsa en lärare om oss, eller dra ihop ett gäng kompisar och boka in oss för en workshop där vi snackar om fred, väld, konflikt, maktstrukturer och rättvisa. Workshopen är helt gratis och går att hålla både digitalt och på plats.

Håll koll i sociala medier, vi kommer att hålla i events under året med fokus på Colombia. Vi kommer fokusera på allt mellan konst, musik och teater, till presidentval och fredsprocessen och om hur allt detta hänger ihop.

Gå med i Unga Fredskreatörer

Information till lärare, ungdomsledare, föreningar.

Boka in vår workshop! 

“Vad hände med freden?” är ett informationsprojekt med stöd från Sida genom Forum Civ. Fokuset är att unga ska engagera sig i fredsfrågor och rättvisefrågor som är kopplade till situationen som pågår i Colombia. Projektet är för att öka ungdomars kunskap i dessa frågor som berör fred i Colombia för att främja kritisk reflektion, reflektera och kritisera vålds- och maktstrukturer. Colombia är en av de farligaste platserna för människorättsförsvarare där våld och mord ökat lavinartat sedan fredsavtalet skrevs på 2016. Ett av projektets mål är att synliggöra det våldet som människorättsförsvarare blir utsatta för.  

PeaceWorks har gedigen erfarenhet av att skapa och hålla i interaktiva workshops och föreläsningar. Genom det här projektet har vi tagit fram en workshop som handlar om just “vad hände med freden?”, om makt, våld och global rättvisa. Under projektets gång (2022-2023) erbjuder vi workshopen kostnadsfritt till skolor, föreningar och andra grupper, med målgruppsåldern 15-30. 

Projektet är rättighetsbaserat utifrån Agenda 2030, 5 av de 17 målen som finns i Agenda 2030. Mål 16 som handlar om fredliga och inkluderande samhälle, mål 5; uppnå jämställdhet och alla kvinnor och flickors egenmakt, mål 10; minska ojämlikheten mellan och inom länder, mål 12; säkerställa hållbara konsumtions- och produktionsmönster, mål 17; som handlar om att stärka genomförandet och revitalisera det globala partnerskap för hållbar utveckling.

Vill du ha mer information? 

Nyheter från Colombia

Här hittar du relevanta nyheter från Colombia!  Som en del...

Läs mer:

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

sv_SESV_SE